LIGE NU & SNART

Containeren til Pah ankom ult. aug. 2019   - men i første omgang blev alt godset læsset af i et stort hus i Bandiagara. Vejen til Pah var blokeret på grund af regn i store mængder. Sidst på året 2019 prøvede samarbejdsgruppen at skaffe materialet med lastbiler til landsbyen , men p. gr. a. Dozo militsens  kontrol med området, opgav man i første omgang. Ultimo april 2020 lykkedes det endelig med eskorte af  nogle gendarmer at få materialet til bestemmelsesstedet, Pah.

Corona i Burkina Faso

Deres daglige indtægt kommer fra de lukkede markeder eller små barer, hvor de ansatte  ofte får løn efter hvor mange flasker de sælger. Nu er deres indtægt minimal.

“Hvad hjælper det, at jeg ikke bliver smittet, hvis min familie dør af sult?” siger Phillip, der ejer en lille maquis ( bar) i udkanten af Pissy, Ouagadougou.

I Burkina Faso kan man ikke lukke samfundet ned uden at det får katastrofale følger for befolkningen.

Sidste års høst var dårlig og fødevaresituationen er på nuværende tidspunkt kritisk, hvor der endnu er  4-5 måneder før man kan skaffe sig friske fødevarer. Mange, er svage p.gr.a manglende ernæring, hvilket gør dem mere udsatte for at blive smittet.

En række byer, hvor der har været flest smittede, har været i karantæne, men har nu der igen fået åbnet  forbindelsen, også via bustransporten. 

D. 29. april blev de fleste af de store markeder i Ouagadougou og Bobo- Diolasso åbnet.

Det er påbudt for alle at bære masker i det offentlige rum.

I august og specielt i september er der faldet så meget regn i Burkina Faso at rigtig mange er blevet hjemløse. Skoler, kvindehuse etc. er taget i brug for at huse de mange familier. Også fødevaresituationen er vanskelig.

Corona i Pah i  Mali. Landsbyen Pah ligger isoleret, og der er ikke meget trafik, hverken ud eller ind af landsbyen. Skolen har p. gr.a. af sin beliggenhed fået lov til at holde åbent, og markedskvinderne har tilladelse til at gå til markedet i Diallo (5 km fra landsbyen). Rejseforbuddet gælder stadig. Cykelværkstedet er endnu ikke åbnet, idet man er nervøs for at det vil tiltrække for mange fra de andre landsbyer, når det rygtes, at man igen kan få repareret sin cykel eller købe en ny. derfor har landsbyen besluttet at vente og se tiden an, lyder meldingen til IK.

Situationen i Mali og Burkina Faso er kritisk p. gr.a. den politiske og sociale uro i hele Mali. Presidenten er blevet afsat ved et fredeligt militærkup. IK har kontakt med folk både i Burkina Faso og Mali. Vi følger  udviklingen med spænding og håber den vil skabe bedre forhold i landet. Vi har ugentligt kontakt med projekterne. Læs mere og bliv klogere på situationen i Mali her  

Besøg fra Mali i 2018

Se  billeder fra besøget fra Mali ved at klikke her.

container til mali.JPG
Medlem Birthe Kuhre kommer forbi.JPG
Lasse og Arne prøver at få plads til alt
Borgmester Winnie Grosbøl møder Iks 2 samarbejdspartnere, Sidi karembé og Oumar Karembé.
Lars Legaard og Aksel Jørgense, Aarsdale har udviklet en cykelanhænger, der skal produceres på værkstedet i Pah, i Mali

© 2016 International kontakt  -  info@iknet.dk

  • Facebook Social Icon