Nyhedsbrev fra IK august 2019

Bobo Bwa væverne i Fil Bleu har vævet dette smukke tæppe i økologisk bomuld.

62a644f8-3511-422c-9f4a-411b1b5c85a0 2.j
Vejskilt i Mbour, 28_1 2019.jpg

Container fra Aarsdale til Mali

I slutningen af maj blev der sendt en fyldt container med al slags gode og nyttige sager til skolen, til cykelværkstedet, til sundhedshuset, til bønderne, til børnene....i landsbyen Pah i Mali.  Materialet var indsamlet og pakket af en aktiv gruppe fra Aarsdale Borgerforening. Ca. en måned senere ankom containeren til havnebyen Dakar i Senegal.  Efter et par dage blev den læsset på en stor lastbil og kørt mod grænsen til Mali. Men det skulle ikke blive så let at passerer grænsen og ind i Mali. Der kom til at gå op til flere uger, hvor bil og chauffør måtte vente, og det blev mere og mere uklart for Sidi Karembé, IKs koordinator og viceborgmester i Pah og os i DK, hvilke papirer, der i følge toldvæsenet manglede. Men omsider blev containeren frigivet.

Imellem tiden startede der et voldsomt regnvejr, så da lastbilen ankom til Soumadougou (den by hvor man drejer af fra asfaltvejen for at køre ned til landsbyen) viste det sig at vejen, som er af sten og grus, var skyllet bort, og ingen kørertøjer kunne komme igennem.

Det  fortsatte med at regne, og regnen gjorde vejen endnu mere ufremkommelig.

I samråd med Sidi fik vi omdirigeret lastbilen til en anden asfaltvej og dirigeret den til regionsbyen Bandiagara, hvor Sidi så i mellemtiden havde skaffet et stort hus, hvor alle tingene kunne opbevares, indtil vejen blev farbar igen.  En gruppe bønder bestående af unge og stærke mandfolk vandrede de 32 km over bjerget til byen for at tømme containeren, som skulle tilbage til rederiet.

Og der er så alle tingene nu. I god behold, forsikrer Sidi. Når regnen er ophørt, og vejen igen er blevet farbar, vil Sidi sørge for en lastbil, så tingene kan komme til Pah. Når tingene er transporteret til landsbyen, vil Boulougou  køre fra Burkina Faso op til Pah og tager fotos, som vi vil vise på IKs hjemmeside.

Rejser - Vest- & Nordafrika

IMG_7004.JPG

Rejsen til Casamance fra 08/01 - 25/01- 2020 blev hurtigt fuldtegnet.

Men en ny rejse til Senegal fra d. 25/01 - 08/02 2020 er planlagt med et spændende tema. Det er en rejse for folk med trang til det kreative. Læs mere på IKs hjemmeside www.iknet under menuen "rejser".

Marokko 28/03-13/04-2020

Når foråret er kommet til Marokko og oaserne blomstrer og minder os om farverige beskrivelser af Paradiset, rejser vi afsted. Se beskrivelsen af rejsen på IKs hjemmeside. Der er 5 ledige pladser til det sydlige Marokko med fokus på oaseliv, berbernomader og geologi.

Arbejde til medlemmerne i Fil Bleu syd

66d30234-6bac-4e04-8573-47d2b0a66734.jpg

Svanekemarked.

En gruppe aktive på Bornholm har hver onsdag deltaget på torvedagen i Svaneke for at sælge tekstiler for Fil Bleu. Berit Bruun var tovholder og lavede en god vagtplan for de 12 passere, der havde tilbudt at stille op på torvet. Vi startede .12. juni og vi slutter d. 4. september. Alle dage fra kl. 9-14. Kun én gang har vi måttet aflyse p. gr.a. regnvejr.

"Musik over Præstø Fjord" er en meget imødekommende musikfestival med nordisk musik og for folk i alle aldre, der går over 3 dage i august.  Det var nu 3.gang, vi var blevet indbudt til at deltage. Initiativet blev taget af Torben Mikkelsen, som er Fil Bleus ambassadør. I år var Anita Rosenørn, Birthe og Carsten Nielsen og Anette Sonne på banen med alt det praktiske. Grith Hjarnøe og Torben Mikkelsens musikerkollegaer var også med til at gøre arrangementet til en succes.

Når der er julemarked i Gudhjem, og julemarked i Aarsdale 23. & 24.november vil Fil Bleu også være til stede.

Hvis medlemmer af IK har andre idéer til salg og promotion af Fil Bleu, vil Fil Bleu gruppen i Nord meget gerne høre fra jer. Ring til Ole Østerby 23418050 eller Anette Sonne 29126074

Mange hilsener bestyrelsen i IK og fortsat god sensommer.

© 2016 International kontakt  -  info@iknet.dk

  • Facebook Social Icon