20.07.29 Hjemmeside-4-kopi.jpg

FIL BLEU - "MIN SKRÆDDER I  OUAGADOUGOU"

Fil Bleu "Din skrædder i Ouagadougou" Et udviklings - og indkomstskabende projekt, der arbejder med bæredygtig produktion og økologi og er et samarbejde mellem tekstilhåndværkere og bomuldsbønder i Mali og Burkina Faso. Fil Bleu startede i 2004 med støtte fra CISU, men har siden 2009 været selvfinansierende. FIL BLEU har ca. 150 medlemmer, der karter, spinder, væver, farver, trykker og syr. FIL BLEU har sin egen hjemmeside, hvor man kan bestille tøj syet efter standardmål eller efter personlige mål. Man kan også bestille tekstiler til boligen.

Mange af Fil Bleus modeller er produceret i økologisk certificeret bomuld. 

Sommersalg fra "Den Blå- butik i det grønne"

En gruppe frivillige fra IK har på skift passet udstilling og salg fra projektet i juli & august med åbent 3 dage om ugen fra kl. 11- 17. Det har givet en vældig god omsætning og megen god snak med kunder om udvikling, Verdensmålene, tekstilhåndværk og IKs andre aktiviteter.

En ny kollektion er  med  økologisk certificeret bomuld - FIL BLEU

Der har været travlt i Fil Bleu. I DK har der været flere arrangementer med fokus på projektet, Verdensmålene og de smukke håndlavede produkter. Nye modeller er kommet på hjemmesiden  - og flere er i vente. En gruppe af indigofarvere ca 50 km nord for Ouagadougou er nu blevet en del af Fil Bleu gruppen. De farver med ægte indigo i de traditionelle brønde. Farverne er meget smukke, og  helt unikke modeller er ved at være klar til snart kan ses på hjemmesiden.

Kik ind på Fil Bleus hjemmeside her