FIL BLEU - "MIN SKRÆDDER I  OUAGADOUGOU"

Fil Bleu "Din skrædder i Ouagadougou" Et udviklings - og indkomstskabende projekt, der arbejder med bæredygtig produktion og økologi og er et samarbejde mellem tekstilhåndværkere og bomuldsbønder i Mali og Burkina Faso. Fil Bleu startede i 2004 med støtte fra CISU, men har siden 2009 været selvfinansierende. FIL BLEU har ca. 150 medlemmer, der karter, spinder, væver, farver, trykker og syr. FIL BLEU har sin egen hjemmeside, hvor man kan bestille tøj syet efter standardmål eller efter personlige mål. Man kan også bestille tekstiler til boligen.

Mange af Fil Bleus modeller er produceret i økologisk certificeret bomuld. 

En ny produktion af økologisk certificeret bomuld - FIL BLEU 

I Fil Bleu er der blevet hentet økologisk bomuld fra bønderne i det sydlige Burkina Faso. Bomulden kom til Ouagadougou dels på lastbil, dels med tog.

En tidlig morgen ankom de mange sække til Fil Bleus værksted.

500 kg blødt duftende bomuld, hvor kernerne er taget ud, fylder stadig temmelig meget.

Bomulden blev pakket om og fordelt hos kvinder i 4 forskellige landsbyer: i udkanten af Leo, i Kanrin,  i Garango og i udkanten af Ouagadougou.

Ca 60 kvinder har kartet og spundet bomulden, så væverne kan lave stoffer; farverne farve, skrædderne sy, og der kan komme nye modeller på Fil Bleus nye hjemmeside.

Kik ind på Fil Bleus hjemmeside her

 

© 2016 International kontakt  -  info@iknet.dk

  • Facebook Social Icon