top of page

UDDANNELSE FOR UNGE

I landsbyen - i hele området - mangler der lærepladser for de unge, der er færdige med skolen. 

De unge har allerede omdannet en container til et midlertidig "værksted", men ønsker sig hælp til at lave et mere "professionelt" værksted og et sted hvor de kan få en uddannelse som cykelsmed. Selve værkstedet er en ombygget container, hvor Genbrug til Syd har finansieret køb og forsendelse.  Aktive fra Aarsdale Borgerforening har indsamlet værktøj, cykler og reservedele.

Takket være støtte fra primært VMOK Fonden - Verena Merz & Otto Kjærgaards Børnefond men også fra  Kulturstyrelsen og Enhedslisten Gribskov er finansieringen på plads og projektet er kommet godt fra start.

Udgiften til materialer og transport samt arbejdsløn og ophold til en faglærer, som har ledet arbejdet med at ombygge containeren og en smed med erfaring fra cykelreparation er blevet ansat og underviser de store drenge og unge mænd. der er tilmeldt 12. 

De reparerede cykler sælges for mellem 20.000 og 30.000 CFA, hvilket svarer til en pris mellem 170 og 250 kr.

I 2019 blev det igen muligt, gennem en bevilling fra Genbrug til Syd, at sende en container til Pah med cykler og cykelvogn og  udstyr.  Dér har man imidlertid  i april 2020 besluttet, i lyset af Corona virus,  ikke at promovere cykelværksted og cykelvognsfremstilling lige nu for at beskytte sig mod smittefare.   Men der er  realistiske forventninger til fremtiden.

Et restbeløb suppleret med midler fra IK bliver de næste 3 år fra efteråret 2023 til at betale for en faglig uddannelse for en ung man og en ung kvinde fra landsby. Uddannelsen skal foregå på erhvervskolen i den nærmeste regionsby, Bandiagara, hvor der bliver betalt for de to unge , for deres undervisning og deres ophold. 

 

bottom of page