top of page

KVINDERNE I PAH

"Målet med de aktiviteter, som IK har sat i gang er, at kvinderne bliver bevidste om deres rettigheder på lokalt niveau, giver dem mulighed for at organisere sig, så de kan bruge den nye viden til at kræve deres rettigheder.

Siden 2008, hvor samarbejdet med kvindegruppen startede, er der sket mange ting.  Først og fremmest er kvinderne blevet alfabetiserede og har fået regnekundskaber, så de nu kan styre deres egen handel på markederne; kan føre regnskab i deres sparebank, har fået viden om sundhed og deres rettigheder i samfundet.

Alle voksne kvinder i landsbyen har fået identitetspapirer, så de kan stemme og rejse frit. Udgiften til anskaffelsen til de 200 kvinder, der manglede blev betalt af IKs medlemmer, bidrag fra Lauritzen Fonden og kvindernes sparebank. Det var en stor dag, da de alle kunne stemme til præsidentvalget i Mali i juli 2014.

Med støtte fra bl. a. Lauritzen Fonden, Sct. Nicolai Genbrug i Rønne, Bornholm og Karité  har kvinderne fået 2 kværne, som henholdsvis kan behandle hirsekorn, moringafrø og kariténødder.  Kvinderne har fået undervisning, således at de selv er i stand til at håndtere kværnene samt udføre mindre reparationer. Kværnene give kvindegruppen en indtægt, da det koster noget at få malet. Der er en komité på 3 kvinder + 1 mand, der er ansvarlige.

Læs om samarbejde med kvinderne i Pah  og "Karite" her

En stor gruppe kvinder er blevet alfabetiseret. En af kvinderne er senere blevet hjælpelærer på landsbyens skole; en anden kvinde er blev medlem af kommunalbestyrelen. Hun har siden 2021 været medlem af kommunalbestyrelsen i kommunebyen Nando.

 

bottom of page