top of page
IMG_2867.JPG

Nyhedsbrev maj 2023

Klik i foto for at se det større

DSC00665.jpg

Fil Bleu - på Bornholm - juli & august

Tekstilprojektet Fil Bleu og værkstedet i Ouagadougou fungerer fint på trods 

af den usikre situation som både Mali og Burkina Faso befinder sig i. Med sommersalg fra “Den Blå” i Aarsdale på Bornholm håber vi igen i år at kunne give indkomst til projektet.

Hvis du kommer til Bornholm - eller hvis du har venner eller bekendte der kommer til øen - er I meget velkomne. Butikken, som er en farverig “markedsplads” har åbent tirsdag, torsdag og søndag  fra kl. 12-17. Kommer du uden for dette tidspunkt er der alligevel mulighed for at se de flotte tekstiler, blot skal du ringe til Anette på tlf. 29126074 for at aftale en tid.

IMG_6024.JPG
692.webp

Medlemstræf i Sønderjylland

Du/I kan endnu nå at komme med på medlemstræffet til september.

Selvom deadline for indbetaling af depositum (450kr/person) er overskredet, er det muligt at holde en hytte endnu nogle dage, så er du /I interesseret i dette “højskolelignende “ ophold i det sydlige DK, er chancen der nu. 

Har du brug for at orientere dig nærmere i programmet, kan du klikke her.

Nyt fra det nordlige Burkina Faso.

I slutningen af 2015 var en lille gruppe fra IK på rejse i det nordlige Burkina Faso. Af sikkerhedmæssige grunde kunne vi ikke rejse til Mali, men valgte at mødes halvvejs med repræsentanter fra projektet i Pah, Mali. Vi mødtes i Kongoussi, som vi på det tidspunkt anså for at være inden for en vis sikkerhedszone.

Vi tog imidlertid fejl.

Nogle få uger efter vores besøg i Kongoussi blev der - kun 50 km nord for byen - kidnappet et ældre ægtepar. Det var det australske ægtepar Jocelyn og Kenn Elliot som drev en sundhedsklinik i Djibo. De havde boet og arbejdet i Burkina Faso i henved 40 år. Badini fortæller, at han var 12 år, da han første gang var inde på klinikken og traf Elliot. Senere lærte han Elliot bedre at kende.  Parret blev kidnappet af en Al Quaida relateret gruppe og ført nordpå mod Sahara. Efter ca en måned blev Jocelyn frigivet, og for en uge siden blev den nu 88 - årige Kenn Elliot frigivet efter 7 år i fangeskab.

Badini er glad for at kunne fortælle os dette. 

 

I IK er det lykkedes at holde kontakten med vore samarbejdspartnere, selv i de mest udsatte områder.

Fra landsbyen Pah i Mali hører vi jævnligt fra koordinator, høvding og viceborgmester Sidi Karembé.  Landsbyen er overvåget af Wagnergruppen som Malis junta har engageret til at løse deres problemer med jihaddisterne. Wagner soldaterne er ikke til at spøge eller diskutere med (de taler heller ikke fransk eller lokalsproget) . Folk i landsbyen har forbud mod at fotografere, så Sidi kan ikke tage "udendørs foto" eller foto henne på skolen, som Wagner er særligt opmærksomme på. De holder nøje øje med skolen oppe fra deres position oppe på bjerget, hvorfra de kan overskue størstedelen af landsbyen. Førstelæreren på skolen har f. eks. fået konfiskeret sin telefon. Wagner soldater har dræbt flere børn fra peuhlfamilier. Sidi tør godt bruge sin telefon indendøre, hvor Wagnersoldaterne ikke kan se ham fra bjerget, hvor de holder vagt.

Vi håber alle på fred i Sahel for vore venner og befolkningen i Mali, Burkina Faso og hele Sahelregionen.

hus i Pah tæt ved moskéen.JPG

Rejse til Senegal januar 2024

På opfordring af adskillige trofaste IK rejsende, vil vi igen arrangere en rejse til Senegal og denne gang med et ophold i Casamance, hvor IK har fået god kontakt til folk i to meget forskellige landsbyer.Læs mere på IKS hjemmeside under Rejser. Klik her

bottom of page