top of page
sommersalg.jpeg

Nyhedsbrev oktober 2021

Klik i foto for at se det større

Fil Bleu.jpeg

Fil Bleu - Butik i det Grønne

fra 1. juli til 1. september havde vi åbent i fil Bleus lille “showroom” på Sdr. Aarsdalevej på Bornholm. Medlemmer havde på skift meldt sig til at passe butik udstilling og formidling, der havde åbent 3 dage om ugen fra kl. 11-16. Det gav både et godt  økonomisk resultat for Fil Bleu  og megen lejlighed  til megen god snak om udvikling, tekstiler, håndværk og Verdensmålene. Udstillingen blev besøgt af mange i hele perioden.

2317bfac-0368-4bb3-83b9-8517a8c2d24b.jpg

Fil Bleu og markeder

Takket være Fil Bleus kasserer, der har et stort netværk, er vi i år blevet sponsoreret til at deltage på det store julemarked på Egeskov slot i de to af tre week-end'er, hvor der afholdes et af Danmarks største slotsmarkeder.

Fil Bleu er med på åbningsweek-end’en d. 13-14. november og på den sidste markeds week-end d. 4.-5.december. Begge dage fra kl. 10 - 16.30. Vi vil hovedsageligt sælge og udstille de blå tekstiler. Dvs. de indigofarvede, håndvævede stoffer i  forskellige tekniker i vævning og tryk. Der vil både være  tæpper, duge og beklædning. Kom forbi, hvis du er i nærheden - eller tag en udflugt!

Medlemstræf på en ø

IMG_3520.jpeg

ca 30 af Iks medlemmer har tilmeldt sig medlemstræffet som denne gang fandt sted på Ærø med base på Femmasteren i Marstal. Karen Christensen, som er lokalkendt på Ærø havde sammen med  Tove Ørsted, Kirsten Hjelt og Karsten Hermansen fra Søfartsmuseet tilrettelagt et spændende program, hvor oplevelserne spændte vidt. Med på træffet deltog også Blaise Seck, som var kommet på besøg i DK fra Senegal. Blaise holdt et billedforedrag om det nyligt startede mangroveprojekt i Sine Saloum. Foredraget, der foregik på fransk,og dygtigt tolket af Ellen Augustesen, gjorde os alle meget klogere på projektets aktiviteter. Læs mere om projektet her

IMG_3537.jpeg
IMG_3539.jpg
IMG_3921.JPG

Udvikling og mad

Udvikling og mad er vigtige faktorer i bekæmpelsen af radikalisering

læs mere her

Skolen startede den 11 oktober. I IK er vi fortsat i stand til, takket være skolesponsorerne, at være med til at betale for det varme måltid, som skoleleverne får én gang om dagen. Takket være skolen er rigtig mange piger kommet i skole, takket være skolemaden sender forældrene ikke længere deres drenge til marabouterne/koranskoler i f. eks, Macina og Mopti. Mange lærere og unge  drenge rekrutteres af terrornetværk til træning som jihadistkæmpere. Et skolesponsorat er måske en god julegave?

07e4096c-02ff-4bff-9633-c51a2560e37e.jpg

Moringa - et træ og et projekt for kvinder

Også i 2021 fik Karitégruppen i IK støtte fra Novos medarbejderfond, som gjorde det muligt at  bygge et tørrehus. Nu kan  kvinderne tørre blade fra moringatræerne, som de senere knuser til pulver og sælger som kosttilskud for underernærede børn, gravide kvinder og os i nord, der også trænger til lidt “krudt”. Du kan læse mere om kvindernes projekt her eller på www.karite.dk

foedder_edited.jpg

Foto - dage og dejlige minder fra Syd

En kalender med smukke fotos fra  Burkina, Mali og Senegal. Det er muligt at vælge mellem 2 størrelser Den STORE kalender (21 x 28 cm):  kr 175. Eller   LILLE kalender (16 x 21 cm) til 150 kr  +  evt.forsendelse. Et mindre overskud går til kantinen for børnene i Pah.

Bestil senest d. 20.februar

Det er Susanne Stengade,  der har opsat  kalenderen, og det er også hos Susanne, du skal bestille den. For at bestille  SEND en mail til Susanne - susannestengade2@gmail.com

bottom of page