"SIDEN SIDST"

5d99dba2-3a6b-4925-bc72-b5462506b059.jpg

Kvindernes tørrehus i Garango er nu færdigt og årets høst af de næringsrige moringablade er ved at blive tørret, så de kan knuses.

skolestart.jpeg

Første skoledag

c63c9bf3-0ba1-4876-ba4c-aa68de084ebc.jpg

Nye vaskeanlæg til skolen

0bb27130-fa49-405d-a6d7-e85bafd0582b.jpg

Lærere og elever deltager i UNICEFs "vaske hænder dag"

67215d37-b848-4cb4-9ecc-54474a7e2c4f.jpg

Cykelværkstedet arbejder for de lokale

aley og fatima_edited_edited.jpg

På sundhedshuset har man fået nye kitler

I landsbyen Pah har alle ansvaret for at jorden bliver dyrket og passet
De unge er arbejder på landsbyen marker.  Alle er med, når jorden skal bearbejdes. De unge arbejder på de marker, der er længst væk fra landsbyen.  Arbejdet er for hele landsbyen og der er ikke tale om lønnet arbejde.
På skolen i Pah deltog man d. 15. oktober i UNICEFs årlige "vask hænder  - dag"
fem dage efter skolestart
Cykelværkstedet i Pah 
er så småt begyndt at fungere efter nedlukningen i forbindelse med corona. Først og fremmest  er værkstedet åbent for de lokale beboere i landsbyen og de nærmeste landbyer. Skiltet ved vejen, som blev taget ned pgra. sikkerhedsmæssige hensyn er endnu ikke sat op ved landevejen.
Situationen i Mali og Burkina Faso er kritisk p. gr.a. den politiske og sociale uro i hele Mali.  IK har kontakt med folk både i Burkina Faso og Mali. Vi følger  udviklingen med spænding og håber den vil skabe bedre forhold i landet. Vi har ugentligt kontakt med projekterne. Læs mere og bliv klogere på situationen i Mali her  
Støtte til AMUP & et mikrolån
Situationen i det nordlige Burkina Faso er meget vanskelig for lokalbefolkningen og for de lokale NGO'er.
I IK har vi besluttet at støtte AMUP, hvis president Ik har kendt og samarbejdet med gennem mange år.
AMUP var lokal forankret i landsbyen Baraboulé, men pgra. angreb fra væbnede grupper, der brændte landsbyen af, måtte befolkningen flytte. AMUP ( Association Mains Unies de Pella") har nu "hovedkvarter" i Djibo. IK betaler husleje for AMUP et år.
Moussa Badini, som er formand for AMUP har fået bevilliget et 1-årigt rentefrit lån til indkøb af en ny race geder, der skal trives godt  i det tørre Sahel.
 
Garango - Moringaprojekt for kvinder tilknyttet Fil Bleu
I det sydlige Burkina Faso er kvinderne i Projekt Moringa, støttet af  medarbejdernes Honorarfond i Novo Nordisk og midler fra salg af cremer fra "Karité gruppen", i fuld gang med at etablere tørrerum til deres produktion af moringablade. 
En af de unge kvinder fra gruppen har desuden været på kursus i dyrkning af Artemisia Annua ( kinesisk bynke/malurt) som er effektivt mod malaria og andre febersygdomme. Rachel som har taget studentereksamen med meget fine karakterer er nu blevet interesseret i at studere landbrug og er blevet indskrevet på en afdeling af Universitetet i Ouagadougou. Hun studerer nu i Tenkodougou ca 20 km borte fra den landsby, hvor hun bor. Læs mere her https://aktuelnaturvidenskab.dk/fileadmin/Aktuel_Naturvidenskab/nr-1/AN1-2014malurt.pdf

Moussa "le vieux", Pah Mali

Mussa-i-pah.jpg

Børnene flokkes om de nye vaskeanlæg

7d5a96e0-ed9d-40dc-9a68-6a3bcc64fa47.jpg

Kursus i Artemisia Annua

f22528f5-d380-42c5-8921-de62c1f1ba2e.jpg