Kvindegruppen "Hitio".JPG

LIGE NU & SNART

Nyt projekt i Senegal? I samarbejde med en kvindegruppe i en fiskerlandsby på Sine Saloumhalvøen i Senegal er en gruppe i IK i gang med at beskrive et projekt som bl.a. handler om plantning af mangrove, fødevaresikkerhed og plastikforurening.
Gratiale til lærerne
Lærerne på skolen i Pah gør et stort arbejde for at opretholde en god undervisning for de 254 indskrevne børn. Mange skoler i Sahel er blevet lukket, men lærerne i Pah har holdt ud, og skolen og landsbyen har endnu ikke været udsat for trusler af terrorister. I september var der et militærkup i Mali, hvor præsidenten blev afsat. Siden da har kommunerne ikke fået overført penge, så de har kunnet betale lærerlønningerne i de mange landsbyer. Derfor har IK besluttet at give de 5 ansatte lærere et "gratiale" som påskyndelse af deres indsats.
Containeren til Pah ankom ult. aug. 2019   - men i første omgang blev alt godset læsset af i et stort hus i Bandiagara. Vejen til Pah var blokeret på grund af regn i store mængder. Sidst på året 2019 prøvede samarbejdsgruppen at skaffe materialet med lastbiler til landsbyen , men p. gr. a. Dozo militsens  kontrol med området, opgav man i første omgang. Ultimo april 2020 lykkedes det endelig med eskorte af  nogle gendarmer at få materialet til bestemmelsesstedet, Pah.
Corona i Pah i  Mali. Landsbyen Pah ligger isoleret, og der er ikke meget trafik, hverken ud eller ind af landsbyen. Skolen har p. gr.a. af sin beliggenhed fået lov til at holde åbent, og markedskvinderne har tilladelse til at gå til markedet i Diallo (5 km fra landsbyen). Rejseforbuddet gælder stadig. Cykelværkstedet er endnu ikke åbnet, idet man er nervøs for at det vil tiltrække for mange fra de andre landsbyer, når det rygtes, at man igen kan få repareret sin cykel eller købe en ny. derfor har landsbyen besluttet at vente og se tiden an, lyder meldingen til IK.
Situationen i Mali og Burkina Faso er kritisk p. gr.a. den politiske og sociale uro i hele Mali. Presidenten er blevet afsat ved et fredeligt militærkup. IK har kontakt med folk både i Burkina Faso og Mali. Vi følger  udviklingen med spænding og håber den vil skabe bedre forhold i landet. Vi har ugentligt kontakt med projekterne. Læs mere og bliv klogere på situationen i Mali her  

© 2020 International kontakt  -  info@iknet.dk

  • Facebook Social Icon