IMG_0725-kopi.JPG

"SIDEN SIDST"

Støtte til et nyt projekt i Senegal I samarbejde med en kvindegruppe i en fiskerlandsby på Sine Saloumhalvøen i Senegal har fået støtte  fra Civilsamfundspuljen i CISU projektet som bl.a. handler om plantning af mangrove, og plastikforurening.  Vi er glade for samarbejdet med CISU og den gode vejledning vi har fået i planlægningen af projektet.
Støtte til AMUP
Situationen i det nordlige Burkina Faso er meget vanskelig for lokalbefolkningen og for de lokale NGO'er.
I IK har vi besluttet at støtte AMUP, hvis president Ik har kendt og samarbejdet med gennem mange år.
AMUP var lokal forankret i landsbyen Baraboulé, men pgra. angreb fra væbnede grupper, der brændte landsbyen af, mått befolkningen flytte. AMUP ( Association Mains Unies de Pella") har nu "hovedkvarter" i Djibo. IK betaler husleje for AMUP et år.
Moussa er død
Den 15 april 2021 døde Moussa Degoga. Han var den ældste i landsbyen, og landsbyens traditionelle helbreder. Lige siden IK i samarbejde med landsbyen startede "Maison de la Santé" støttet af  Civilsamfundspuljen, har der været et godt samarbejde med Moussa  og de andre traditionelle behandler. Moussa havde stor viden, om hvilke planter man kan bruge fra naturen og der var bud efter ham, ikke kun fra landsbyens beboere, men også fra landsbyer lang borte fra. Tit måtte Moussa går over bjerget med sin stok og sin lædersæk. Så var han borte i fler dage.  Moussa var ikke muslim og skal begraves oppe i bjerget på en klippehylde over landsbyen.
Corona i Pah i  Mali. Landsbyen Pah ligger isoleret, og der er ikke meget trafik, hverken ud eller ind af landsbyen. Skolen har p. gr.a. af sin beliggenhed fået lov til at holde åbent, og markedskvinderne har tilladelse til at gå til markedet i Diallo (5 km fra landsbyen). Rejseforbuddet gælder stadig. Cykelværkstedet er endnu ikke åbnet, idet man er nervøs for at det vil tiltrække for mange fra de andre landsbyer, når det rygtes, at man igen kan få repareret sin cykel eller købe en ny. derfor har landsbyen besluttet at vente og se tiden an, lyder meldingen til IK.
Situationen i Mali og Burkina Faso er kritisk p. gr.a. den politiske og sociale uro i hele Mali. Presidenten er blevet afsat ved et fredeligt militærkup. IK har kontakt med folk både i Burkina Faso og Mali. Vi følger  udviklingen med spænding og håber den vil skabe bedre forhold i landet. Vi har ugentligt kontakt med projekterne. Læs mere og bliv klogere på situationen i Mali her  
Mussa-i-pah.jpg

Moussa "le vieux", Pah Mali

1761af4e-e793-4dbd-a9d3-c8b9766388bc.jpg

Søkoens tårn i Casamance

11f9eb20-a521-44a5-b957-b2dd61dade91.jpg

AMUP's lejede lokaler